Pénzügyi gondok a Rióban megrendezendő Ifjúsági Napok körül

Pénzügyi gondok a Rióban megrendezendő Ifjúsági Napok körül

A július végén megrendezendő Világ Ifjúsági Napok előkészületei nem zajlanak zökkenőmentesen. Egy időre kétségek merültek fel az egészségügyi háttér színvonalával kapcsolatban, elsősorban mert a helyi adminisztráció a költségektől tart. A katolikus találkozóra közel kétmillió zarándokot várnak, mely bizonyára jelentős megterhelést jelent majd a kasszának – akárki fizessen is. 

A költségek jelenleg több mint hét millió eurónál tartanak. Ennek biztosítása nyilvános alapokból történik. Az illetékes szervek elvetették azt a javaslatot, miszerint a Világ Ifjúsági Nap nyilváníttasson magán-jellegű kezdeményezésnek, így annak finanszírozására nyilvános pénzekből ne történhessen. Mindez a közelmúltban, Brazíliában lezajlott nyugtalanságok miatt vált problémává, melyek következtében a pápa által is meglátogatandó ünnepség sorozat lebonyolítása nehézkessé válhat.
A rendezvény házigazdájának szerepére egyébként a brazil szövetségi kormány és Rio de Janeiro prefektúrája vállalkozott, mely kérvényt Dilma Roussef köztársasági elnök asszony is aláírta. A nagyváros vezetői azonban mintha elfeledkeztek volna róla, hogy bizonyos téren az ifjúsági rendezvény is olyan követelményeket támaszt, mint a futball VB, vagy az olimpia. Míg Rio vezetői arra hivatkoznak, hogy a kormány és az Egyház szétvált intézmények, a bíróság azzal utasította el az anyagi terhek alól kibújni szándékozó helyi apparatúrát, miszerint ettől függetlenül szükséges az alapvető egészségügyi igények kielégítése a látogatók számára.

A vaticaninsider.lastampa.it alapján
Kép: usccb.org

Írjon választ

Az email címe nem lesz publikálva. A kőtelező mezők ki vannak jelölve *

*

kettő × három =