Pápai audienciák április 7-én: a horvát miniszterelnök a Vatikánban

Pápai audienciák április 7-én: a horvát miniszterelnök a Vatikánban

Ferenc pápa csütörtökön délelőtt 10 órakor fogadta a Vatikánban a horvát miniszterelnököt, Tihomir Orešković-ot, feleségével és kíséretével együtt. A politikus a pápai audienciát követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral, illetve Antoine Camilleri prelátussal, az államközi kapcsolatok titkárával.

Boldog Alojzije Stepinac jelentősége a horvát hívek számára

A megbeszéléseken megállapították, hogy jók a kapcsolatok a Szentszék és a Horvát Köztársaság között. A felek továbbra is igyekeznek építő párbeszédet folytatni a bilaterális témákról, melyek az egyházi és a polgári közösség kapcsolatait érintik. Hangsúlyozták, hogy a horvát hívek kiemelkedő jelentőséget tulajdonítanak Boldog Alojzije Stepinac alakjának, valamint megtárgyalták a Bosznia-Hercegovina területén élő horvát kisebbség helyzetét. A vatikáni találkozókon véleményt cseréltek a nemzetközi eseményekről, aggodalmuknak adva hangot a Közel-Keletről érkező menekültek humanitárius válságának.

További pápai audienciák csütörtökön

10.45-kor Giuseppe Pinto érsek, Fülöp-szigeteki nuncius tett látogatást a pápánál, aki ezt követően találkozott a Metodista Világtanács küldöttségével. Délben III. Gregorios Laham antiochiai (Szíria) görög-melkita pátriárkát, majd a francia püspöki konferencia elnökét, helyetteseit és főtitkárát fogadta a Szentatya.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió