Pápai kihallgatáson kérte meg barátnője kezét egy venezuelai fiatal

Pápai kihallgatáson kérte meg barátnője kezét egy venezuelai fiatal

Hasonlóra talán még nem is volt példa Ferenc pápa jelenlétében: egy fiatal férfi térdre ereszkedett, és megkérte barátnője kezét a Szentatya előtt az Apostoli Palota Kelemen termében augusztus 27-én.

A rendhagyó eset akkor történt, amikor Ferenc pápa a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózata Frascatiban megrendezett találkozójának résztvevőit fogadta. A hírt a National Catholic Register amerikai katolikus lap tette közzé honlapján fotókkal és az eseményt megörökítő videóval.

Vasárnap a pápához a világ minden részéről nyolcvan katolikus politikus – közöttük két magyar – érkezett a Vatikánba. Jelen volt Dario Ramirez emberi jogi aktivista is, aki a Szentatya elé járulhatott barátnőjével együtt a kihallgatás során. A fiatalember 2014-ben arra kényszerült, hogy elhagyja Venezuelát a Maduro-rezsim miatt. Az amerikai lap újságírójának elmesélte, hogy gyanútlan barátnője egyáltalán nem számított a váratlan fordulatra. Azt gondolta, hogy a venezuelai helyzetről beszélnek majd a pápával, és a színházi társulatról, amelyet Dario támogat, amióta elhagyta hazáját. Fiatalokat segít ugyanis abban, hogy katolikus darabokat adjanak elő színtársulatukban. Így is lett, szó is esett ezekről. A pápa biztosította őket, hogy sokat imádkozik a venezuelaiakért, és megtesz minden tőle telhetőt az érdekükben.

Ekkor azonban Dario Ferenc pápához fordult, hogy van még egy téma, amiről szeretne beszélni vele. Elmondta, hogy a mellette álló fiatal hölgy élete szerelme. Egy panamai templomban találkoztak másfél éve, és most szeretné megkérni a kezét. Ekkor térdre ereszkedett és barátnőjéhez fordult. A pápa meglepetésében mosolyogva megjegyezte: „Húha, a pápa előtt!” Majd a lányról szólva: „De ő nem válaszol.” Végül a lányhoz fordult: „Azt kérte tőled, hogy menj hozzá feleségül. Mit mondasz erre?” Maryangel igent mondott, amit a teremben levők üdvrivalgással és hatalmas tapssal fogadtak.

Christoph Schönborn bíboros, a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának védnöke adott engedélyt Dariónak, hogy a pápa előtt kérje meg barátnője kezét. A fiatal elmondása alapján a ceremóniamestereket nagyon meglepte az eset, de a végén mindenki örömmel fogadta.

Dario panamai menekültútlevéllel érkezett Rómába. Barátai fizették a repülőjegyét, és miután egy ékszerkészítőnél beletanult egy kicsit a szakmába, ő maga készítette el az eljegyzési gyűrűt. Jelenleg Panamában azért küzd, hogy mások is kaphassanak menekültvízumot, amelyre véleménye szerint nagy szükség van. Három éve mindenét elvesztve menekült el Venezuelából, és csodának tartja, hogy mindez sikerült. Hazájába azonban nem térhet vissza. Miután elhagyta szülőhazáját, elveszettnek érezte magát Panamában, ahol semmi mást nem tudott tenni, mint hogy a helyi templomban a fiatal színjátszó csoportot támogatta. Boldog, hogy ilyen módon is szolgálhatja Istent és saját hazáját is a távolból. Egy jó barátja azt mondta neki: „Amikor a tehetségedet Isten szolgálatába állítod, az elképzelhetetlen is megtörténik.” „A legmerészebb álmaimban sem mertem volna azt gondolni, hogy ez a pápa előtti leánykérés megvalósul” – nyilatkozta Dario Ramirez.

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: news.va