Reinhard Marx bíboros az összetartásra hív a berlini támadás után

Reinhard Marx bíboros az összetartásra hív a berlini támadás után

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottságát (COMECE) és a német püspöki konferenciát vezető bíboros december 20-án délelőtt nyilatkozatot adott ki az előző este egy berlini karácsonyi vásárnál elkövetett, tucatnyi halálos áldozatot követelő támadással kapcsolatban.

„A berlini hírek mélyen megdöbbentettek. A karácsonyi vásáron elkövetett erőszak éppen az ellenkezője annak, amit a látogatók kerestek. Együttérzésemet fejezem ki az elhunytak családtagjainak és a sérülteknek. Mindannyiukért imádkozom. A Berlin és Németország számára nehéz órákban fontos számunkra, hogy összetartsunk és a társadalom egységben álljon” – írta a német főpásztor.

Tizenkét halottja és negyvennyolc sérültje van annak a terrortámadásnak, mely december 19-én, hétfő este történt Berlinben, egy karácsonyi vásáron, ahol egy kamion a tömegbe hajtott. A támadás után a rendőrök elfogtak egy pakisztáni származású férfit, de egyelőre kérdéses, hogy valóban ő követte-e el a merényletet.

A nemzetközi közösség egyhangúlag elítélte a támadást, amely nagyon hasonlít a július 14-ei nizzai merényletre, melyben 84 ember vesztette életét, amikor egy kamion a tömegbe hajtott.

Forrás:  Vatikáni Rádió

Fotó: világháló