Rekordszámú résztvevője volt a nagyölvedi napközis tábornak

Rekordszámú résztvevője volt a nagyölvedi napközis tábornak

Az idén immáron negyedszer megrendezésre került nagyölvedi ökumenikus táborba rekordszámú, 70 gyermek jelentkezett. Köszönhető volt ez annak, hogy ezúttal már óvodásokat is beírathattak szüleik a négynapos alkalomra.

“Nagy örömmel töltött el minket az, hogy a sok éves tapasztalat és a korábbi években nálunk táborozó gyermekek pozitív visszajelzései alapján hányan bízták ránk szemük fényét, gyermekeiket” – mondta Varga László, a tábor szervezője és vezetője.

“Az idei tábori napok kezdését korábbra hoztuk, így az első napon fél kilencre gyűltünk össze a helyi református templomba. Miután minden táborozó elfoglalta a helyét, Antala Éva, református lelkipásztor és Sárai Attila római katolikus plébános megnyitották a tábort. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a KOEN Alapítvány munkatársai által kidolgozott programot vettük alapul a tábor lelki részének megtervezésekor, ami idén Eszter könyvét dolgozta fel” – közölte a tábor vezetője.

Azért, hogy a legifjabb hallgatóság is jobban megértse a történetet, a tiszteletes asszony egy rögtönzött színdarabbal lepte meg a gyerekeket. A történet szereplőit nagyrészt a tábor önkéntes vezetői alakították. Természetesen a tanulás mellett nem maradt el a játék sem ezekben az órákban. A második nap ismét a református templomban kezdődött a rögtönzött színdarab következő felvonásával, amelyben Eszter felelősségvállalásával, bölcsességével és önazonosságával ismerkedhettek meg a gyerekek.

A táborozó gyerekeket Écsi Gyöngyi mesélő is meglátogatta, aki Gömörország egy régi és nagyon szép meséjét adta elő. Ezenkívül volt még akadályverseny, különböző csapatjátékok és tábortűz.

A tábor utolsó napja a szokásokhoz híven kirándulással telt. Az autóbuszok Bény község határához vitték a gyerekeket, ahol az ott elhelyezkedő Kutacska jelentette a túra első állomását. Itt Sándor atya röviden mesélt a hely történetéről, majd átkísérte a csoportot a bényi körtemplomhoz. A délelőtt egy, Sárai Attila plébános úr által celebrált misével folytatódott. A misét követően a táborozók Ciglédkét vették célba. A keresztúton végighaladva megtekintették az elhelyezett emlékműveket, amelyek most szent képek nélkül álltak az út mellett. Az út végén ismét autóbuszokra szálltak a résztvevők és a kirándulás utolsó célpontja, a csúzi kastély felé vették az irányt. A kastély egyik gyönyörű termében foglaltak helyet a vezetők és a gyerekek, ahol egy rövid előadást hallgathattak meg a kastélyról, egykori tulajdonosairól és azok életéről, valamint a kastély történetéről és mindennapjairól – számolt be Varga László.

Forrás: hirek.sk