Schönborn bíboros Fehéroroszországban: “Mi hiszünk a család erejében”

Schönborn bíboros Fehéroroszországban: “Mi hiszünk a család erejében”

Ferenc pápát képviselte különleges küldöttként Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek Fehéroroszországban, a Minszk-Mohilev-i főegyházmegye felállításának 25. évfordulójáról megemlékező ünnepségeken, amelyeket július 1-én és 2-án rendeztek meg a fővárostól 150 km-re fekvő Budslav Mária-kegyhelyén.

Ebből az alkalomból a bécsi bíboros találkozott az egyházi és állami vezetőkkel, hangsúlyozta a vallásszabadságot, valamint a katolikus  egyház és az állam rendezett viszonyát, a vallások közötti együttműködést, meglátogatta a főváros, Minszk közelében (Trostenets) a nemzetiszocializmus áldozatainak emlékművét.

Az osztrák bíboros homíliájában a család fontosságáról beszélt. A totalitárius államok, amint ezt itt Fehéroroszországban is megtapasztalták a múltban, és más ideológiák is le akarják rombolni a család intézményét. „Mi azonban hiszünk a család erejében”, hangoztatta Schönborn bíboros a mintegy 30 ezer hívő jelenlétében. Vasárnap, július 3-án a bécsi érsek Minszkben felszentelt egy új katolikus templomot.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió