Szent II. János Pál pápa vérereklyéje érkezett Bolíviába mint a béke jelképe

Szent II. János Pál pápa vérereklyéje érkezett Bolíviába mint a béke jelképe

Kedden érkezett Bolíviába Maiamiból  Szent II. János Pál pápa vérereklyéje, hogy a béke üzenetét vigye  a sokat szenvedett latin-amerikai országba, és főként azokat az embereket bátorítsa, akik bármiféle erőszak áldozataivá váltak. Június 2-tól 5-ig, keddtől pénteken járja az országot a vérereklye, négy szerzetesnővér kíséretében.

Múlt áprilisban Ferenc pápa, válaszként az ország püspöki konferenciájának a meghívására, kinyilvánította a szándékát, hogy meglátogatja Columbiát a Latin-Amerikában esedékes egyik útja alkalmával. Levelében arra buzdította a kolumbiai egyházat, hogy legyen olyan, mint „tábori kórház”, egy biztos hely, mely összegyűjti mindazon személyeket, akik az évek során az erőszak kegyetlenkedéseit megtapasztalták. A levél vétele óta a kolumbiai egyház, igaz meghatározott időpont nélkül, de már készülődik a Szentatya fogadására.

A vérereklye zarándokútja kedden a bogotai Szent Beatrix templomban kezdődött, szerdán Maranilla „Miaszonyunk” templomában fogadják, csütörtökön Fontibón Szent Jakab apostol templomába várják a hívek.

Kép: Időpont nélkül, de már kész a logo: Franciscoval hirdetjük az evangélium örömét – RV

Forrás: Vatikáni Rádió