Szent Istvánt ünnepelték Londonban

Szent Istvánt ünnepelték Londonban

Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel emlékeztek az Angliában élő magyarok szeptember első vasárnapján Szent Istvánra.

 Hosszú évek óta hagyománnyá vált, hogy államalapító királyunkat nem augusztus 20-án ünnepelik az Angliában élő és dolgozó magyarok, hanem szeptember első vasárnapján – tájékoztatta a Magyar Kurírt Csicsó János londoni főlelkész.

 Az idei meghívott fővendégük Jakubinyi György Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke volt. A szentbeszédben minden magyar testvért arra buzdított, hogy kövesse az első magyar szent család példáját.

 A szentmise keretében hat magyar fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét, akiket arra biztatott, hogy Krisztus sziklájára alapozzák az életüket a Szentlélek segítségével.

 A szentmise után felköszöntették Tüttő György atyát, aki szeptember 26-án ünnepli a 89. születésnapját. Horvát Mária és Szabó Tamás Szent István-díjban részesült, a magyar közösségért elvégzett munka elismeréséért.

 Szeptember 5-én Jakubinyi György érsek látogatást tett Nichols Vincent bíborosnál, megköszönve a magyar katolikusokért nyújtott mindenkori segítséget.

 Szeptember 6-án Jakubinyi György Márton Áron püspökről tartott előadást. Felidézve a vértanú püspök életét, kiemelte a katolikus Egyházhoz, a magyarsághoz való hűségét, és meghívott mindenkit, hogy imádkozzanak Márton Áron püspök boldoggá avatásáért.

Forrás: Magyar Kurír