Szentszéki nyilatkozat egy pápai magánlevél nyilvánosságra hozataláról

Szentszéki nyilatkozat egy pápai magánlevél nyilvánosságra hozataláról

Ciro Benedettini atya, szentszéki szóvivő helyettes pénteken újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy az Államtitkárság válaszlevelet küldött Francesca Pardi írónőnek, Ferenc pápához intézett levelére. A szóvivő megjegyzi, hogy egy magánjellegű levélről van szó, melyet nem szántak nyilvános közlésre, de ami sajnálatos módon mégis megtörtént.

Az Államtitkárság semmiféle módon nem akarja hitelesíteni az evangéliummal nem egyező magatartást és tanítást. A pápa áldása a levél záró részében a címzett személynek szól és semmiféleképpen nem az ő esetleges tanításának, mely a gender kérdésében nem egyezik az egyház vonatkozó tanításával, amely a legkisebb mértékben sem változott, ahogy azt Ferenc pápa legutóbb is leszögezte.

Francesca Pardi írónő, aki Maria Silvia Fiengoval együtt a La Stampatella gyermekkönyvkiadó alapítója, arról híresült el, hogy a gyermekeknek rajzos történeteken keresztül meséli el az anya-apa-gyermekek családmodell gender-szerű alternatíváit, két anya vagy két apa formájában.

Forrás: Vatikáni Rádió