Tíz pontban a krakkói ifjúsági világtalálkozó biztonságáról

Tíz pontban a krakkói ifjúsági világtalálkozó biztonságáról

A lengyel szervezők tíz pontban foglalták össze a biztonsági kérdésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

1. Krakkó több mint két éve, megerősített biztonsági intézkedésekkel készül az Ifjúsági Világtalálkozó megrendezésére. Az IVT-k harmincéves történetük során mindig biztonságos események voltak, bár átélhettünk néhány zűrzavaros pillanatot is.

2. Lengyelországban magas hivatalos biztonsági készültségi szint van érvényben, az állami vezetők és tisztségviselők jelen lesznek az IVT idején.

3. 20 ezer rendőr, több mint 2 400 hivatásos tűzoltó, 800 kormányzati biztonsági szakember és 1 500 határőr fog gondoskodni az IVT biztonságáról.

4. Az IVT idejére több mint 5 ezer önkéntes tűzoltócsapat csatlakozik Lengyelország biztonsági erőihez.

5. Július 4-től egészen augusztus 2-ig ismét érvényben van a határellenőrzés Lengyelországban. A schengeni övezetből érkező buszok zavartalan határátlépését mobil határellenőrzési pontok fogják segíteni. Ideiglenes távolsági átkelőket is létre fognak hozni, elsősorban az ukrán–lengyel határon.

6. Nincs ok aggodalomra a Brzegiben található IVT-s helyszín biztonságával kapcsolatban – fogalmazott Mariusz Blaszczak belügyminiszter július 15-én tartott sajtótájékoztatójában. A Campus Misericordiae, amely a Ferenc pápa által bemutatott záró szentmise helyszíne lesz, a Krakkó határában található Brzegi nevű területen helyezkedik el.

7. Az egészségügyi ellátás az IVT alatt a Lengyelországban már működő egészségügyi és sürgősségi ellátórendszerre épül majd. 14 sürgősségi kórházi osztály, 10 egészségügyi fogadóállomás, 32 sürgősségi mentőegység, 40 elsősegélynyújtó egység és kibővített férőhelyekkel rendelkező kórházak állnak majd készenlétben az IVT alatt.

8. Kialakítás alatt áll egy megerősített telekommunikációs infrastruktúra és egy független kommunikációs hálózat az IVT szervezői és önkéntesei között.

9. Az IVT nem emberek ezreinek véletlen találkozása Krakkó utcáin – Krakkó több mint két éve készül az IVT fogadására, s a szervezők kifejezték: hálásak, hogy a lengyel kormányzat biztonsági erői éjt nappallá téve dolgoznak azért, hogy a világtalálkozó valóban biztonságos esemény legyen.

10. Végül, de nem utolsósorban: gyere el! Az IVT téged is vár! Idézzük fel Szent II. János Pál pápa szavait: „Ne féljetek! Tárjátok szélesre a kapukat Krisztusnak!” Legyünk az egész világ számára a hit és a remény tanúságtevői!

Forrás és fotó: Krakko2016.hu