Újabb természeti katasztrófák Olaszországban

Újabb természeti katasztrófák Olaszországban

Egy lavina elsöpört egy hotelt a közép-olaszországi Gran Sasso-hegycsúcs közelében található Farindola településen. A lavinát feltehetően a január 18-án bekövetkezett földrengések okozták. Három ember holttestét emelték ki a hótól és törmelékektől elborított épület romjai alól. 30 személyről nincs hír. A mentőmunkálatok megkezdését jelentősen korlátozza, hogy akadályok nehezítik az 1200 méter magasságra való eljutást. Ferenc pápa imára és segítségnyújtásra hív – nyilatkozta Nunzio Galantino püspök, az olasz püspöki konferencia titkára a Vatikáni Rádiónak.

A  pápa a legfrissebb információkkal rendelkezik a helyzetről

„A pápát folyamatosan tájékoztatják a helyzetről. A Szentatya maga is időnként felhívja a tragédia által érintett terület helyi püspökeit, elöljáróit… A legfrissebb információkkal rendelkezik a helyzetről. Nemcsak imára hív, de a püspöki konferenciát is buzdítja, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az egyház is érzékeltesse közelségét az érintettek iránt. A helyzet valóban drámai: a földrengés, a hó, a meteorológiai helyzet és az emberek pszichológiai állapota miatt is. Ezt megerősítette minden helyi püspök” – hangsúlyozta Nunzio Galantino püspök, az olasz püspöki konferencia titkára.

Az Úr adjon erőt, bátorságot a rájuk váró nehézségekkel való szembenézésre

Tommaso Valentinetti, Pescara püspöke a Vatikáni Rádiónak elmondta, hogy imádkozik és mindenkit imára buzdít. Abruzzo tartomány lakói nagyon kitartó és kemény emberek, szembe tudnak nézni sok nehézséggel és fáradtsággal is. A hallgatóktól szolidaritást kér az imában, az Úrtól pedig azt, hogy adjon erőt, bátorságot és képességet a rájuk váró nehézségekkel való szembenézésre.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: EPA