USA: püspök az abortált magzatok kereskedelméről

USA: püspök az abortált magzatok kereskedelméről

„Védelmezni kell az élethez való jogot, amely minden más alapvető emberi jog alapja” – írja Charles Chaput, Philadelphia érseke a Catholic Philly, a helyi egyházi újság honlapjának vezércikkében. Reflexiójában utal a Planned Parenthood (Tervezett Szülőség), egy nagyon befolyásos amerikai abortuszvédő szervezet nagy botrányt kirobbantó esetére. Egy amerikai szervezet videókat tett közzé az abortusz-klinikákat működtető hálózat tevékenységéről és leleplezi, hogy abortált magzatok különböző testrészeivel illegális kereskedelmet folytatnak e klinikákon.

Az ártatlan élet szándékos meggyilkolása nem igazolható

„Az ártatlan élet szándékos meggyilkolása különösen gonosz cselekedet, amelyet semmilyen érvvel nem igazolhatunk” – írja az érsek. Emlékeztet az amerikai püspökök 1998-ban kiadott pásztorlevelére, amelynek címe „Megélni az élet Evangéliumát”. Ebben a főpásztorok rámutatnak: „ha nem védjük az életet annak legsérülékenyebb fázisában, gyanút kelt az igazságosságra való felhívás más szektorokban, amelyek a szegényeket és a peremre szorultakat érinti a társadalomban. Az ártatlan emberi élet elleni minden közvetlen támadás – mint az abortusz és az eutanázia – az emberi jogok legalapvetőbb joga, az élethez való jog elleni közvetlen visszaélés.”

A magzati szövetekkel való kereskedés undorító és barbár rendszer

A Planned Parenthood-ról kiadott videók feltárják a magzatkereskedelem rendszerének undorító és barbár mivoltát. A philadelphiai érsek arra buzdítja a keresztényeket, hogy mozdítsák elő az igazságosságot és a szeretetet az USA-ban.

Embernek lenni annyit jelent, hogy védelmezzük a gyermekeket

Végül az érsek idézi Ruben Navarette híres abortuszpárti amerikai aktivistát, aki egy közelmúltbeli cikkében idézte életvédő felesége szavait: „Gyermekekről van szó, akiket meggyilkolnak. Több milliót. Védelmezni kell őket. Ez tesz bennünket emberré: védjük a gyermekeket, sajátunkat és másokét.”

Kép: Planned Parenthood klinika Kaliforniában – REUTERS

Forrás: Vatikáni Rádió