Veres András és Bíró László püspökök az őszi családszinóduson

Veres András és Bíró László püspökök az őszi családszinóduson

Május 22-én ratifikálta Ferenc pápa a XIV. rendes püspöki szinóduson résztvevő tagok és helyetteseik listáját, akik az egyes püspöki karok és szervezetek képviseletében jelen lesznek a szinóduson.

Magyarországról Veres András szombathelyi megyéspüspök tagként, míg Bíró László tábori püspök helyettesként vesz majd részt a XIV. rendes közgyűlésen, amelyet „A család hivatása és missziója az egyházban és a mai világban” témáról tartanak október 4-25. között a Vatikánban.

Mint ismeretes, a szinódus főrelátora Erdő Péter bíboros, aki május 25-én és 26-án részt vett a Püspöki Szinódus Rendes Tanácsának ülésén Ferenc pápa jelenlétében. Akkor a Vatikáni Rádiónak elmondta, hogy elkészült az Instrumentum laboris, a munkaokmány egyfajta tervezete. Június 23-ára várható, hogy hivatalosan is bemutatja a Szentszék a dokumentumot. „Ez alkalmat ad arra, hogy a nyári hónapokban a résztvevők felkészüljenek a szinódusi témákból, mindenki eldöntheti, hogy melyik ponthoz kíván hozzászólni, elkészítheti a megjegyzéseit. Úgyhogy azt hiszem, azért egy lépést tettünk előre az őszi szinódus felé vezető úton” – mondta még rádiónknak Erdő Péter bíboros.

Kép: A 2014-es rendkívüli szinódus ülésén – L’Osservatore Romano

Forrás: Vatikáni Rádió