Vérrel öntözik az újabb moszlim terror melegágyát
Ez lesz Európa új arca is?

Vérrel öntözik az újabb moszlim terror melegágyát

A három éve tartó szíriai konfliktus mágnesként vonzza a világ gyilkos kedvű moszlimjait. A korábban hitt hétezerrel szemben, legalább 12 ezer fegyveres küzd a dzsihádban. Az adat egy magán biztonsági szolgálat, a Soufan Group jelentésében merült fel, amely szerint a beszivárgó szélsőséges moszlimok száma nagyobb, mint Afganisztánban, a szovjet megszállás idején. A jelenség szomorú iróniája az, hogy ebből mintegy három ezer személy a Nyugat-európai országok szociális biztonságán hizlalta magát a próféta bősz harcosává. Ezek, a háborúban tapasztalatot szerző harcosok, később valószínűleg „otthon” követnek majd el terrorcselekményeket.

A legtöbb Szíriában harcoló külföldi fegyveres természetesen az arab államokból érkezett. Tunéziából mintegy háromezren, Szaúdi Arábiából kétezer ötszázan vállalták önként a háborús életet. Franciaországot körülbelül hétszázan, Britanniát négyszázan „képviselik”, de Belgium, Ausztrália és Németország is hazát adott a keresztény-, és Nyugat gyűlölő gerilláknak.
Bár szakértők azt állítják, a Szíriában harcolók többsége a későbbiekben nem válik terroristává, a szélsőséges szervetekhez csatlakozókat mégis nehéz lesz kiszűrni. Sajnos a tény az, hogy Szíria egy újabb inkubátora a moszlim erőszaknak.

A catholic.org alapján
Kép: npr.org