Veszélyben a pápa élete?
Veszélyben van?

Veszélyben a pápa élete?

A Szentszék iraki nagykövetének információja szerint, Ferenc pápa élete veszélyben van. Források szerint az albániai és törökországi látogatása alkalmával készülnek ellene merényletet elkövetni, moszlim militánsok. Mindkét ország hivatalos vallása az Iszlám. Ferenc vasárnap érkezik Albániában, ahol egy napot tölt. Törökországba novemberben készül.
Időközben a Szírián és Irakon élősködő kalifátus harcosai uralmuk kiterjesztését tervezik. Víziójuk célja nem más, mint Róma, a nyugati kereszténység központja. Mindez természetes túl ambiciózus program, ugyanakkor biztonsági szakértők konkrét terrorakcióra is számítanak a pápa ellen, aki többször is kiállt az USA akciói mellett az érintett régióban. Habeeb Al Sadr nagykövet szerint az is elképzelhető, hogy Rómában próbálnak rajtaütni a pápán – minthogy a kalifátusnak olasz állampolgárságú gyilkosai is vannak.
Ferenc pápa a múlt hónapban, Dél-koreai útjáról hazatérve nyilatkozta azt, hogy az igazságtalan agressziót meg kell állítani – természetesen, lehetőleg nem bombázással.

A catholic.org alapján
Kép: newsmax.com