Virrasztás Újpest-Kertvárosban a menekülthelyzet békés rendeződéséért
Vigil_KH1.jpg Cousins Cathy Xiong, left, and Veronica Vang comfort each other during a candle light vigil for CU student Kenna Egbune on the steps of the Norlin Library on Thursday September 27, 2012. The cousins had been friends with Egbune since 2009. (Kira Horvath/ Daily Camera)

Virrasztás Újpest-Kertvárosban a menekülthelyzet békés rendeződéséért

Vágvölgyi Gergely,a világi elnök, Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia:

“Plébániánkon közel másfél évtizedes hagyomány, hogy minden nyár környékén egy egész éjszakás imavirrasztás keretében fohászkodunk egy-egy fontos szándékért.

Korábban imádkoztunk már többek között hitünk elmélyüléséért, a családokért, a békéért, magyar hazánkért és Európáért is. E hagyomány folytatásaként rendezzük meg idei virrasztásunkat.

Ezúttal a téma az utcán hever – szó szerint. Az idei virrasztáson azért fogunk imádkozni, hogy a migránsválság, amely megosztja és hatalmas kihívások elé állítja Európát, békés módon rendeződjék. Hogy megszűnjenek a polgárháborúk Szíriában és Afganisztánban, rendeződjön a helyzet Líbiában és Egyiptomban, hogy megannyi afrikai országban végre mindenkinek adottak legyenek az élethez, az emberi méltósághoz elengedhetetlen feltételek. Imádkozunk azokért, akiket hitük, vagy származásuk miatt üldöznek, hogy visszatérhessenek szülőföldjükre, övéikhez. De imádkozunk a súlyos helyzettel szembe nézni kénytelen Európáért is, az európai vezetőkért, hogy bölcs megoldást találjanak a kihívás közepette. Imádkozunk magyar hazánkért és hazánk vezetőiért is.

A korábbi évekhez hasonlóan a templomot idén is különleges, ez alkalomra tervezett díszlettel és belső világítással tesszük meghittebbé, a program előtti percekben pedig meditatív orgonajátékkal hangolódunk rá az imádságra.

A program szeptember 18-án, pénteken 21 órakor kezdődik és másnap reggel a 6 órakor kezdődő szentmisével ér véget. 22 órakor vendégünk lesz Sillye Jenő, aki gitáros énekekkel és tanúságtétellel készül. Az éjszaka folyamán több alkalommal szendvicsekkel, kávéval, üdítővel frissülünk fel és szükség esetén pihenési lehetőséget is biztosítunk.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, hogy tartson velünk – akár tíz percre, akár egy egész éjszakán át!

A program helyszíne az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébániatemplom (1046. Budapest, Rákóczi tér 4-8.).

(A templom néhány perc alatt megközelíthető az M3-as metró Újpest-Központ végállomásától induló 220-as jelzésű autóbusszal, a Keleti pályaudvar felől a 20E jelzésű autóbusszal a a Vécsey Károly utca megállóból. A buszból már látható a patinás templom. Az éjszaka folyamán a 914-es autóbusz a templomtól 2 percre áll meg, így közvetlen és gyors kapcsolatot teremt a helyszín és a Belváros között.)

Forrás: bonumtv.hu