YOUCAT – a katolikus egyház ifjúsági katekizmusa

YOUCAT – a katolikus egyház ifjúsági katekizmusa

A külföldi híradások szerint a könyvvilág bestseller listájának élére – bármilyen hihetetlen – egy eredendően német nyelven kiadott, ám rövidesen tizennyolc nyelvre lefordított katolikus kiadvány került: a katolikus egyház ifjúsági katekizmusa.

Ma már angolra fordított címének (The Youth Catechism of the Catholic Church) meghonosodott rövid változatával jegyzik mindenütt: YOUCAT

Kiadásának évében, 2011-ben Madridban, 70 000 példányban osztották ki a XXVI. Katolikus Ifjúsági Találkozó résztvevőinek.

A Münchenben megjelent katekizmus, amelyet Schönborn bíboros, bécsi érsek védnöksége alatt német nyelvterületi papok, teológusok és valláspedagógusok állítottak össze elsősorban 15-25 éves fiatalok részére készült. A YOUCAT alapja a Katolikus Egyház Katekizmusa, amelyet II. János Pál pápa 1992-ben hirdetett ki, és magyarul a Szent István Társulat kiadásában 1994-ben jelent meg.

A Kairosz Kiadó örömmel vállalkozott a magyar nyelvű kiadásra Erdő Péter bíboros atya ajánlásával, remélve, hogy a magyar fiatalok berkeiben is olyan népszerűvé válik, mint a világ más országaiban élő keresztény ifjúság körében.

Forrás: esztergomi-ersekseg.hu

 

Írjon választ

Az email címe nem lesz publikálva. A kőtelező mezők ki vannak jelölve *

*

17 − négy =