Zarándoklat és szentmise megtérésekért, gyógyulásokért és a rák gyógyszeréért

Zarándoklat és szentmise megtérésekért, gyógyulásokért és a rák gyógyszeréért

„Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek”(Máté 7,7)

Budakeszi- Makkosmárián több évvel ezelőtt megkezdődött egy zarándoklatsorozat, melyet a lelkes résztvevők azóta is rendszeresen megtérésekért, gyógyulásokért és a rák gyógyszeréért ajánlanak fel.

Az első szentmisét Katona István atya mutatta be. Makkosmárián többször is tartottak alkalmakat ezekre a szándékokra. Megvalósult már a Margit Körúti Ferenceseknél, a várban, az Egyetemi Templomban, ahol Bíró László püspök úr celebrálta a szentmisét, vagy a Kútvölgyi kápolnában, ahol Regőczi István atya szolgált. Zarándokoltak  Vácra is, ahol többek között a püspökhelyettes atya misézett. Magyarország minden megyéjében meglátogattak legalább egy máriás kegyhelyet.

Az alkalmakon – a résztvevők elmondásai szerint – történtek megtérések, gyermekáldások, gyógyulások. A zarándokok minden alkalommal megtapasztalták Isten szeretetét, vigaszát, és a Szűzanya gondoskodását.

A zarándoklat és szentmise megtérésekért, gyógyulásokért és a rák gyógyszeréért idén sem marad el. A szervezők nagy szeretettel várják a híveket 2014. október 11-én Makkosmárián a Fogolykiváltó Boldogasszony kegytemplomban. A program 13:00-kor kezdődik közös dicsőítéssel, majd imádsággal. Ezt 15:00-kor a szentmise és szentségimádás követi.

A szervezők arra kérik a zarándokokat, hogy az alkalomra készüljenek imával, böjttel és jócselekedetekkel. Továbbá felhívják a figyelmet, hogy mivel a templom erdőben van, hűvös lehet, ezért meleg öltözéket ajánlanak.

Kép: http://www.budakeszi-plebania.hu/

Forrás: Illés Csilla